Länssalong

Affisch Länssalongen 2022

Länssalongens affisch är gjord av Ofelia Gianni ni. Ofelia var stipendiat vid Ungdomens Vårsalong 2020.

Länssalongen anordnas vartannat år och utställningslokal är Jönköpings läns museum. 2022 års Länssalong är den tolfte och pågår 26 mars – 15 maj 2022.

Länssalong 2022 – är den tolfte Länssalongen som visas på Jönköpings läns museum. En samlingsutställning som visar aktiva konstnärer som bor och verkar i, eller har annan anknytning till Region Jönköpings län. Samtidigt visar Ungdomens vårsalong verk av unga konstnärer. Vartannat år kommer Jönköpings läns konstförening arrangera Länssalongen.

Regler:
Ansökan är digital.

Vid ansökan skickas in uppgifter och digitala fotografier/filmklipp om tre konstverk. En jury avgör vilka verk som antas. Om man blir antagen till salongen kan man bli representerad med 1-3 verk.  Sista dag för ansökan var 31 januari.

Anmälningsavgift till salongen var 300:- och skulle sättas in på vårt bankgiro senast 31 januari (annars var ansökan inte giltig). Sökande anger namn och första 6 siffror i sitt personnummer.

Ansökan är gratis för ungdomar.

När juryn har kommit fram till vilka som kommit med och med vilka verk så kommer alla som ansökt få ett meddelande om beslutet. För de som kommer med blir det också vidare instruktioner kring inlämning av konstverken.

Beslutsprocessen var klar i slutet på februari och besked skickades ut i början på mars.

När juryarbetet är klart kommer alla refuserade ansökningar att raderas.

Tips!
Det är fritt att välja teknik eller tema. Tänk bara på att ange titel, storlek, material och teknik. Vi har inte som krav att tavlor är monterade med ram och passepartout. Tänk bara på att det är en fördel att det finns en upphängningsanordning på baksidan. Om du fotograferar tavlor med passepartout tänk då på att ange om storleken är med eller utan den.

Curator: Thomas Johansson.

Jury 2022

  • Frida Johansson, konstnär.
  • Caroline Gustafsson, utställningsproducent/curator, Borås konstmuseum.
  • Dan Nilsson, ledamot i Jönköpings Läns Konstförenings styrelse, Jönköping.

 

Jury för ungdomar

  • Karin Johansdotter Konstnär och konstpedagog
  • Veija Luukkonen Konstlärare

Länssalongen är ett samverkansprojekt mellan Jönköpings läns museum och Jönköpings läns konstförening med stöd av Region Jönköpings Län.