Alla aktiviteter

21/4 2023 Resa

Resa med Jönköpings läns konstförening till Oslo 21 – 23 april 2023

Vårens bussresa går till Oslo, där det för tillfället händer mycket på konst- och arkitekturfronten.

9/11 2022

Med blicken riktad mot England – Lars Israel Wahlman och det tidiga 1900-talets trädgårdskonst

Onsdag 9 november kl. 18.00. I denna föreläsning presenteras arkitekten Lars Israel Wahlman med utgångspunkt i hans banbrytande insatser för att förnya den svenska trädgårdskonsten vid 1900-talets början, liksom hur han i publikationer, föreläsningar och undervisningstillfällen strävade efter att föra ut sina idéer i bredare sammanhang.

19/10 2022 Föreläsning

Arts & Crafts – idéer som håller

Onsdag 19 oktober kl. 18.00. Många förknippar säkert Arts & Crafts med Libertys heminredning och textilmönster eller William Morris tapeter. Men Arts & Crafts var så mycket mer.

30/8 2022 FöreläsningKonstrunda

Konstvisning i Grytet med möjlighet till skapande i det fria (INSTÄLLT!)

Tisdag 30 augusti. kl. 18.00. Veija Luukkonen, konstnär i Jönköping, har tillbringat mycket tid i Grytets vildmarksträdgård de senaste åren och har tillsammans med några konstnärskollegor framställt konstverk på plats i naturen. Vissa finns kvar, andra har gått till förgängligheten.
OBS! Aktiviteten är inställd på grund av renoveringsarbeten i trädgården.

7/6 2022 FöreläsningKonstrunda

Grytet – en trädgård i vildmarken

Tisdag 7 juni kl. 18.00. Antikvarie Agneta Åsgrim Berlin leder en rundvandring i den hemlighetsfulla ”vildmarksträdgården” Grytet, anlagd för drygt hundra år sedan av trädgårdsmästare M. P. Andersen, som alltsedan 1800-talets senare del var en av de tongivande i svensk hortikultur.

20/5 2022

Konst- och skulpturvandringar med gestaltning på Väster i Jönköping

I vår blir det en fortsättning på de uppskattade skulpturvandringarna från i höstas.
Denna gång koncentrerar vi oss på några verk på centrala Väster i Jönköping. Vi är glada för att Föreningen Teaterstickorna återigen medverkar och förhöjer upplevelsen av de utvalda skulpturerna i Rådhusparken och dess närhet.

19/5 2022

Konst- och skulpturvandringar med gestaltning på Väster i Jönköping

7/5 2022 Fest

Jönköpings läns konstförening fyller 95 år

Välkommen till Jönköpings Läns Konstförenings 95-årsfest!

Lördagen den 7 maj kl. 18.00 inbjuder Jönköpings Läns Konstförening till fest.

20/4 2022

Allt vi ser har hänt – tolkningar av Nathalia Edenmonts konstnärskap

En spännande konstföreläsning om ett ovanligt starkt och känsloladdat konstnärskap. ”Allt vi ser har hänt – tolkningar av Nathalia Edenmonts konstnärskap genom symboler i konsten” är en av de föreläsningar som Jönköpings läns konstförenings arrangerar i samarbete med länsmuseet under året.

20/4 2022 Årsmöte

Årsmöte 2022

Jönköpings läns konstförening kommer att
hålla årsmöte onsdagen den 20 april kl. 17.00.
Plats: Länsmuseet. Förhandlingar kommer att
ske i enlighet med stadgarna.

Efter mötet föreläser Medea Ekner om konstnären
Natalia Edenmonts konstnärskap.

Boy, Aros, Århus Konstmuseum
7/4 2022 Resa

Resa till Jylland och Fyn

Nu blir den äntligen av!
Konstresa för Jönköpings läns konstförening till Jylland och Fyn 7 – 10 april 2022

Affisch Länssalongen 2022
6/4 2022

Visning av Länssalong 2022

Denna kväll visar curator Thomas Johansson utställningen tillsammans med – och i samtal med – några av de konstnärer som medverkar i Länssalong 2022.

Affisch Länssalongen 2022
26/3 2022 Vernissage

Vernissage Länssalong 2022

Vernissage 26 mars kl. 12:00 på Jönköpings läns museum. Konstföreningens ordförande Inger Gustafsson står för invigningstalet. Därefter presenteras de båda utställningarna av curator Thomas Johansson. Det bjuds på mingel, dryck och tilltugg.